Kép-tér Blog

"Én a várossal akarom Önt megismertetni..."

Kaposvár, a Hunyadi János laktanya magányos kapuja

2011. október 04. 00:38 - Varázsceruza

A múlt: 
a Hunyadi János laktanya, amely a rakéták technikai kiszolgálását, javítását végző rakétatechnikai bázisnak adott otthont Kaposvár határában, a Füredi úton. Innen a Füredi II. elnevezés, a "becenév". Kicsit félve, de idemásolom, amit nálam mégiscsak jóval bennfentesebb, fórumozó férfiak írtak róla: "a gyakorlótér mögött magas téglafal zárta el az ott tárolt rakétákat, amelyeket "százlábúak" hordoztak és a sorállományú kezelők gyakran szereztek marásos sérüléseket a salétromsavas kerozintól."  Hű! Akárhogy is volt, lépjünk tovább és nézzük meg, mivé lett az egykori MRTB (Mozgó Rakétatechnikai Bázis).    


A jelen:







legalább lett egy táblája







a betonkerítés az út mentén hosszan megmaradt
egy másik bejárat a semmibe





A jövő: 
A tervek szerint északi oldalán biomassza erőmű lesz, egyébként pedig lakópark, de addig is jöhet a A kisvakond és a rakéta. Övék itt a tér. 


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kep-ter.blog.hu/api/trackback/id/tr257463846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása