Kép-tér Blog

"Én a várossal akarom Önt megismertetni..."

Brooklyn, délután, erős szél - az amerikai utca Etyeken

2011. április 07. 23:44 - Varázsceruza

Brooklynban csak egyszer voltam és az első dolog, ami eszembe jut róla, az az, hogy annyian álltak sorba a már nem tudom hogy hogy hívják, de a város legjobb pizzeriája előtt, hogy csalódottan odébb álltunk.
Később egy parkban ettük meg dobozból a kínainál vett kaját, ami NY-ban egyáltalán nem fura dolog, hisz a Central Parkban is egy csomóan kosztolnak ebédidőben a padokon, de ott bizalmatlanul néztek ránk, és nem is választottam jól kaját, így összességében vegyes érzelmekkel gondolok rá.
Talán azért sem volt annyira jó kedvem, mert odafele menet kiderült, hogy nem vittünk fényképezőgépet, illetve vittünk, csak aksi nélkül, és ettől egy kisebb infarktust kaptam, amit lábon kihordtam. És pont ezért van az is, hogy például ez a park sincs megörökítve:)

Bármikor visszamennék New Yorkba, milliószor eszembe jut, vadászom a filmeket, amiket ott forgattak, így teljesen belelkesedtem a hírre, hogy ki KELL menni Etyekre, a Korda Stúdióba megnézni a nyujjorki (vagyis brooklyni) utcát, ráadásul munkaidőben, és még fényképezni is kell:)
Etyekre Biatorbágyon keresztül vezet az út és nincs is messze, az Erzsébet hídtól kb. 35 perc. Tulajdonképpen csak az volt a rossz, hogy nem láttunk indikációt, sem útközben, sem már Etyeken belül, ami kicsit zavaró, meg érthetetlen is, bár a titok az, hogy csak menni kell előre az úton és a dombtető után egyszer csak feltűnik a kapu:


A bejárattól jobbra a középkori Róma díszlete áll, ami nagyon impozáns, de ez a bejegyzés NY-ról szól, úgyhogy nem kalandozunk el. A műtermek után jön a Hellboy2 egykori díszletéül szolgáló utca.

Ez itt a széle:
 


street view:

közért:

mozi:


De a legjobban azokat a képeket szeretem, ahol a díszlet mögül bevillan a valóság, hogy véletlenül se legyenek sokáig illuzióink. Hisz ez nem egy film, csak az élet:) Délután kettőkor, Etyeken.







Több képet nem teszek fel, mert akit érdekel a "filmgyártás lenyűgöző világa" (idéztem a prospektusból), júniustól kimehet, és animátoroktól vezérelten megtekintheti mindezt és jól elálmélkodhat.

Összességében klassz volt az egész, a nyujjorki utca kicsit megkopott, de helyenként az igaziak is azok, a Borgias római díszlete atom (Jeremy Irons a Borgiákban), és az egész szürreális, hogy a semmi közepén (már bocsánat), az etyeki dombon ott áll egy ilyen adottságokkal bíró óriási komplexum és most például üres.

Klikk ide a virtuális túrához a stúdióban.

Itt pedig meg lehet nézni a Jovanotti fiú új klipjét, amit (részben?) itt forgattak.

Most már csak azt szeretném kérdezni, hogy mikor fogunk végre forgatni???


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kep-ter.blog.hu/api/trackback/id/tr607463950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

K. Katalin 2011.07.06. 23:25:27

Ezt az utazás dolgot jól bekajáltam. :-)
süti beállítások módosítása